Kultivování kvásku a pečení kváskového chleba v dolním

V květnu jsme v Meditačním centru Opletalova 35 (v dolním Kunkyablingu)
uspořádali 2 workshopy nazvané Kultivování kvásku a pečení kváskového chleba. Tím
jsme zároveň odstartovali organizování akcí zaměřených na nové zájemce,
kteří se doposud s naukou nesetkali. Workshopy vedla Nikol, propagaci a
registraci zařídila Tereza. Kapacita jednoho kurzu byla 10 lidí (dáno
velikostí kuchyně) a oba termíny se naplnily téměř ihned. Pro zajímavost:
Na první workshop přišlo celkem 9 lidí (z toho 3 veřejnost). Druhého se
zúčastnilo 10 lidí (z toho 9 veřejnost). Kurzy přinesly i něco do
komunitního rozpočtu (1150 Kč). Účastníci se dozvěděli, jak se kultivuje
(rozmnožuje) kvásek, jak a v čem péci chléb, jak si kvásek uskladnit.
Ochutnali chléb se záparou a chléb žitný bez zápary. V chlebu na ukázku byl
zakomponovaný ňondrol. Každý také dostal kvásek na cestu domů a z první
skupiny už hlásili, že se jim chleba povedl. Druhá skupina byla jiná tím,
že to byla převážně veřejnost. Zpětná vazba byla skvělá a kromě tématu
workshopu se lidé zajímali i o občanské sdružení Dzogčhen a jeho aktivity.
Slovy lektorky: „Byli bezvadní a myslím, že pokud budeme chtít v těchto
akcích pokračovat, budeme mít narváno“. :-)
-Tereza a Nikol-

Jelena Hoblová Datum publikování: 15.6.2013 11:48