Jantrajóga pro začátečníky s Jeffem Sablem (US) a Magdalénou Ouřeckou

Čas konání:

17:00 - 18:30

Probíhalo od - do:

21.3.2017 - 30.5.2017

Popis:

Vážení přátelé,

srdečně zveme na pokračovací kurz jantrajógy pro pokročilé, který se bude konat každé úterý od 21.3. do 30. 5. 2017 v čase 17:00 – 18:30 v Kunkyablingu, meditačním centru Mezinárodní komunity dzogčhenu v České republice a který povedou Jeff Sable a Magdaléna Ouřecká, autorizovaní instruktoři jantrajógy I. úrovně.

Kurz je určen a otevřen všem, kteří absolvovali alespoň základní kurz jantrajógy. Kapacita kurzu je maximálně 12 osob.

Jantrajóga je nejstarším systémem, který byl předáván z mistra na žáka v rámci tibetské tradice. Její kořeny sahají do čtvrtého století, kdy jí předal mistr Humkara Guru Padmasabhavovi, který přinesl tantrický buddhismus do Tibetu.
Specifický aspekt jantrajógy je synchronizace pohybu a dechu v rytmických sekvencích. Skrze fyzické pozice je ovládnuto dýchání – energie a skrze ovládnutí energie dochází k ovládnutí mysli. Tímto způsobem může jednotlivec rozvinout své zdraví a zároveň na úrovni mysli dosáhnout své přirozené kondice – naprostého uvolnění.
Jantrajóga “Spojení Slunce a Měsíce” je předávána v západním světě od raných 70. let mistrem Čhögjalem Namkhai Norbu.

Jeff Sable pochází z New Yorku. Více než dvacet let se věnuje své vášni pro umění, kulturu a praxe spojené s různými kontemplativními tradicemi. V životě měl velké štěstí, neboť potkal mnoho velkých učitelů. Posledních deset let studuje a praktikuje dzogčhen s mimořádnými mistry, Čhögjalem Namkhai Norbu a Čhokyi Nyima Rinpočhem. V roce 2013 se stal autorizovaným instruktorem jantrajógy I. úrovně.

Magdaléna Ouřecká se narodila 1.3.1978. V roce 2006 se poprvé setkala s mistrem Čhögjalem Namkhai Norbu. Od té doby následuje jeho učení a věnuje se jantrajóze a dalším dzogčhenovým praxím. V roce 2016 se s pověřením Čhögjala Namkhai Norbu stala instruktorkou jantrajógy I. úrovně.

V rámci tohoto kurzu se naučíte přípravným cvičením a základním sériím jantrajógy. Část kurzu bude vedena v anglickém jazyce, překlad bude zajištěn.

Konkrétně nás čeká:
Zahřívací cviky
Pozice Vairóčany
Pranajáma 9 očistných dechů
Cigdžong (uvolňování kloubů)
Lungsang (neboli Osm pohybů)
Vlna Vadžry

Další informace a registrační formulář najdete zde:

https://goo.gl/forms/xu2sZz2mxvyTsC4J2

Těšíme se na vás!

Datum publikování: 27.2.2017 14:01

Místo konání - Kunkyabling

Opletalova 35 Praha