Workshop radostných tanců Khaita s Elishou Koppensteiner (A), Erikou Motýľovou a Petrou Zezulkovou

Datum konání:

5.11.2016 - 6.11.2016

Popis:

Vážení přátelé,

srdečně zveme na workshop radostných tanců Khaita pro začátečníky i pokročilé, který se bude konat v termínu 5. – 6.11.2016 v Praze a který povede Elisha Koppensteiner, autorizovaná instruktorka Tance vadžry II. úrovně a expert radostných tanců Khaita, společně s dalšími instruktorkami, Erikou Motýľovou a Petrou Zezulkovou.

Kurz je otevřen všem zájemcům!

Radostné tance Khaita se řadí mezi nehmotné kulturní památky UNESCO.
Slovo „khaita“ znamená „harmonie v prostoru“. Radostné tance Khaita nás učí být pozornými při každém pohybu v okolním prostoru. Když pěstujeme uvolněnou přítomnost v pohybu, zároveň se v nás přirozeně rozvíjí harmonie a radost. Tanec je umění, protože zahrnuje tělo, řeč a mysl, není to jen pouhá představa.
Základ choreografie těchto tanců nacházíme v rytmech písní současných mladých tibetských zpěváků. Jejich ústředním tématem je láska, láska k vlasti, přátelé, rodina, příroda, rodný jazyk, dharma a duchovní učitelé. Pomocí prostých písní nám tyto tance ukazují život vitální kultury na „střeše světa“, jejímž cílem bylo po staletí především štěstí všech bytostí a život v harmonii se svým prostředím.
Tance Khaita zároveň plně ztělesňují ducha a myšlenky UNESCO (v roce 2016 byly začleněny do CID – Council of International Dance), a sice tím, že spojují lidi z celého světa, kteří jejich prostřednictvím podporují mír, harmonii a porozumění.
Khaita je velice užitečná praxe, která napomáhá k tomu, aby lidé byli radostnější a uvolněnější.

Elisha Koppensteiner následuje učení mistra Čhögjala Namkhai Norbu od roku 1982. Žije ve Vídni. Vystudovala ekologii, absolvovala kurz fyzického divadla. Pracuje v oblasti výuky ekologie a komunikačních a hlasových technik.
Je autorizovanou instruktorkou Tance vadžry II.úrovně a expert radostných tanců Khaita.

Další informace a registrační formulář najdete zde:

https://goo.gl/forms/gyHxwgFVSIJMtDTI2

Těšíme se na vás!

Datum publikování: 1.10.2016 21:17

Místo konání - I. slovanské gymnázium

Masná 13 Praha 1 11000