Jantrajóga pro mírně pokročilé s Fijalkou Sable Turzíkovou

Čas konání:

10:00 - 11:45

Probíhalo od - do:

1.4.2016 - 17.6.2016

Popis:

Vážení přátelé,

srdečně zveme na pokračovací kurz jantrajógy pro mírně pokročilé, který se bude konat každý pátek od 1.4. do 17.6.2016 v čase 10:00 – 11:45 v Kunkyablingu, meditačním centru Mezinárodní komunity dzogčhenu v České republice a který povede Fijalka Sable Turzíková, autorizovaná instruktorka jantrajógy I. úrovně.

Kurz je určen a otevřen úplně všem :) Kapacita kurzu je maximálně 10 osob.

Jantrajóga je nejstarším systémem, který byl předáván z mistra na žáka v rámci tibetské tradice. Její kořeny sahají do čtvrtého století, kdy jí předal mistr Humkara Guru Padmasabhavovi, který přinesl tantrický buddhismus do Tibetu.
Specifický aspekt jantrajógy je synchronizace pohybu a dechu v rytmických sekvencích. Skrze fyzické pozice je ovládnuto dýchání – energie a skrze ovládnutí energie dochází k ovládnutí mysli. Tímto způsobem může jednotlivec rozvinout své zdraví a zároveň na úrovni mysli dosáhnout své přirozené kondice – naprostého uvolnění.
Jantrajóga “Spojení Slunce a Měsíce” je předávána v západním světě od raných 70. let mistrem Čhogjalem Namkhai Norbu.

Fijalka Sable Turzíková se narodila 25.5.1978. Od roku 2000, kdy se poprvé setkala s mistrem Čhögjalem Namkhai Norbu, následuje jeho učení a věnuje se jantrajóze. V roce 2010 se pak s pověřením Čhögjala Namkhai Norbu stala instruktorkou jantrajógy I. úrovně. V roce 2014 pak také instruktorkou kurzů Harmonického dýchání.
Mimo jiné vystudovala psychologii a školu shiatsu.
V rámci kurzu nás čeká opakování sérií přípravných cvičení – cigdžong a 8 pohybů (lungsang). Nově se naučíme poslední sérii přípravných cvičení cadul a s ní spojenou pranajámu (dechové cvičení), a první sérii janter.

Registrační formulář na tento kurz a zároveň i na kurz pro začátečníky s podrobnějšími informacemi najdete zde:

http://goo.gl/forms/kuwxsgBZuE

Těšíme se na vás

Datum publikování: 8.3.2016 13:14

Místo konání - Kunkyabling

Opletalova 35 Praha