Jantrajóga pro začátečníky s Jeffem Sablem (US)

Čas konání:

17:00 - 18:30

Probíhalo od - do:

5.4.2016 - 21.6.2016

Popis:

Vážení přátelé,

srdečně zveme na pokračovací kurz jantrajógy pro začátečníky, který se bude konat každé úterý od 5.4. do 21.6.2016 v čase 17:00 – 18:30 v Kunkyablingu, meditačním centru Mezinárodní komunity dzogčhenu v České republice a který povede Jeff Sable, autorizovaný instruktor jantrajógy I. úrovně.

Kurz je určen a otevřen úplně všem :) Kapacita kurzu je maximálně 10 osob.

Jantrajóga je nejstarším systémem, který byl předáván z mistra na žáka v rámci tibetské tradice. Její kořeny sahají do čtvrtého století, kdy jí předal mistr Humkara Guru Padmasabhavovi, který přinesl tantrický buddhismus do Tibetu.
Specifický aspekt jantrajógy je synchronizace pohybu a dechu v rytmických sekvencích. Skrze fyzické pozice je ovládnuto dýchání – energie a skrze ovládnutí energie dochází k ovládnutí mysli. Tímto způsobem může jednotlivec rozvinout své zdraví a zároveň na úrovni mysli dosáhnout své přirozené kondice – naprostého uvolnění.
Jantrajóga “Spojení Slunce a Měsíce” je předávána v západním světě od raných 70. let mistrem Čhogjalem Namkhai Norbu.

Jeff Sable pochází z New Yorku. Více než dvacet let se věnuje své vášni pro umění, kulturu a praxe, spojené s různými kontemplativními tradicemi. V životě měl velké štěstí, neboť potkal mnoho velkých učitelů. Posledních deset let studuje a praktikuje dzogčhen s mimořádnými mistry, Čhögjalem Namkhai Norbu a Čhokyi Nyima Rinpočhem. V roce 2013 se stal autorizovaným instruktorem jantrajógy I. úrovně.

V rámci kurzu se naučíte přípravným cvičením a základním sériím jantrajógy. Konkrétně nás čeká:
Zahřívací cviky
Pozice Vairóčany
Pranajáma 9 očistných dechů
Cigdžong (uvolňování kloubů)
Lungsang (neboli Osm pohybů)
Vlna Vadžry

Registrační formulář na tento kurz a zároveň i na kurz pro mírně pokročilé s podrobnějšími informacemi najdete zde:

http://goo.gl/forms/kuwxsgBZuE

Těšíme se na vás

Datum publikování: 8.3.2016 13:01

Místo konání - Kunkyabling

Opletalova 35 Praha