SMS Base Retreat – Esence náhledu a meditace tří vnitřních jóg s Igorem Berkhinem

Datum konání:

27.12.2014 - 1.1.2015

Popis:

Kde: Phendeling, centrum ceske komunity Dzogchenu (pobliz Kremze)

Kdy: 27.12.2014 – 1.1.2015

Retreat je uzavren pro cleny Komunity dzogchenu.

Mahajoga, anujoga a atijoga neboli dzogchen predstavuji to, co je nazyvano „tremi vnitrnimi jogami“. Jsou cestami, ktere jsou navzajem silne propojeny, ackoli zde existuji jemne rozdily v nahledu i v praktickem pristupu.
Hlavnim tematem tohoto retreatu bude studium zakladnich odlisnosti mezi temito tremi vozy a praktikovani esence anujogy.

Igor Berkhin studoval lingvistiku na Moskevske statni univerzite, a ma ekvivalent magisterskeho titulu z Donecke statni univerzity, kde rovnez pracoval na fakulte matematiky se specializaci na matematickou analyzu a teorii funkci. Po rozpadu Sovetskeho svazu v roce 1991 pracoval jako anglicko-rusky prekladatel pro ucitele ruznych buddhistickych tradic – tradice jez zahrnovaly zen, gelug, karma a sangpa kagyu, ningma, bon a jine. V 90. letech minuleho stoleti studoval Chan-mi cchi-kung na Ukrajine a v Cine a ucil na katedre religionistiky Donecke otevrene univerzity. V roce 1996 zacal studovat pod vedenim Chogyal Namkhai Norbua v ramci Mezinarodni komunity dzogchenu. Je autorizovanym instruktorem Santi Maha Sanghy. Od roku 2002 vedl vice nez 100 seminaru o buddhistickych naukach a praxich na Ukrajine, v Rusku, Litve, Polsku, Cesku, Slovensku, Madarsku, Italii, Venezuele a Bulharsku.

Igor o sobe vlastnimi slovy:

„Igor Berkhin praktikuje dzogchen od roku 1996, ackoli se od te doby nic nezmenilo. Stale povetsinu casu spociva v hnevu, pripoutanosti, nevedomosti, zarlivosti a rozptyleni. Ale vyklada velmi dobre spatne vtipy, takze se muzete bavit a uzivat si spolecnou vanocni praxi v Phendelingu :-)))“

Odkaz na registrační formulář, kde najdete i podrobnější informace, zde:

http://bit.ly/1smk25U

 

 

Datum publikování: 5.11.2014 11:38

Místo konání - Phendeling

Smědeč